Mediaprovider: Ny styrelseordförande m m
2012-06-14

"Jan Bengtsson tar platsen som styrelseordförande i Mediaprovider Scandinavia AB - listat på Nasdaq OMX First North. Jan har en lång och bred erfarenhet av företagande. Jan har även köpt 20 miljoner aktier i Mediaprovider i samband med vårens nyemission.

På årsstämman den 29:e maj omvaldes Patrik Mellin samt Daniel Westman som styrelseledamöter. Till nya styrelseledamöter utsågs Jan Bengtsson och Joakim Dahl.

Jan Bengtsson har under våren lämnat sin tjänst som VD för Rasta Group AB (listat på First North). Jan har varit med och tagit Rasta Group från noll till 500 mkr i omsättning och en vinst på 30 mkr. Innan dess var Jan verksam som ekonomichef på Provobis Holding. Jan har även 15 års erfarenhet från att ha arbetat på SEB.
Det ska bli spännande att få arbeta med Mediaprovider och bidra till att bolaget når sina mål om lönsamhet och tillväxt. Jag har stor respekt för det arbete som ledningen lagt ned och jag kommer bidra med mina erfarenheter och affärsmannaskap, säger Jan Bengtsson.

Joakim Dahl är verksam som affärsutvecklare på Provobis Holding och har en gedigen bakgrund som affärsutvecklare inom IT och internet. Joakim sitter i ett flertal styrelser relaterade till Provobis Holding.
Det finns stora möjligheter för Mediaprovider, att kraftfullt växa inom nya digitala kanaler. Vår starka position på den snabbt växande mobila marknaden ger bolaget nya utrymmen på en nationell och internationell marknad. Jag ser unika möjligheter till att bidra kring en skalbar expansion med mina erfarenheter och nätverk, säger Joakim Dahl.

Patrik Mellin grundade Mediaprovider tillsammans med Pontus Brohult 1995 och lämnade nyligen sin operativa roll som VD för bolaget. Patrik Mellin är fortfarande en av bolagets större ägare och har tecknat 4 020 000 aktier i vårens företrädesemission.
Det är glädjande att bolaget tillförs ny energi i ledningen i och med att Stefan Mattsson tar över som VD samt att vi får en stark och driven styrelse som nu tar ett grepp för att fullfölja bolagets resa mot lönsamhet, säger Patrik Mellin.

Daniel Westman har suttit i styrelsen sedan bolaget bildades och är till vardags verksam jurist med inriktning på immateriell- och upphovsrätt. Daniel Westman har köpt 1 800 000 aktier i vårens företrädesemission."
 
« Tillbaka