Readsoft: Nytt dotterbolag!
2012-06-07

"ReadSoft fortsätter sin tillväxt genom att etablera dotterbolag i Sydafrika

I linje med ReadSofts strategi att etablera egen verksamhet på viktiga marknader, och med fokus på att vårda och främja våra kunders affärer, startar ReadSoft ett nytt dotterbolag i Johannesburg, Sydafrika. Det nya dotterbolaget kommer att tillhöra och rapportera till regionen EMEA. I och med denna etablering har ReadSoft nu egen verksamhet i 17 länder på sex kontinenter.

Tidigare har ReadSofts partner och återförsäljare framgångsrikt representerat företaget på den afrikanska marknaden. Med en befintlig portfölj av kunder i regionen och med ett växande antal partners och internationella kunder i området fann ReadSoft det viktigt att kunna serva både befintliga och potentiella kunder på ett snabbt och effektivt sätt. Denna fokusering på den sydafrikanska marknaden, och den afrikanska marknaden i allmänhet, kommer att öka möjligheterna att vinna fler och större affärer i regionen och ReadSoft räknar med en stabil tillväxt på denna marknad.

Det nya dotterbolaget kommer att ledas av Robin Beetge, som tidigare bl.a. varit Oracle Business Manager hos ReadSoft UK. Robin Beetge är född i Sydafrika och har stor erfarenhet av branschen i regionen samt en gedigen bakgrund av ReadSoft från sju års anställning i bolaget. Han blir nu VD för det nya dotterbolaget i Sydafrika och kommer att fokusera sitt arbete på att öka kundbasen, partnernätverket samt stödja de befintliga kunderna i regionen.

-ReadSoft har sedan tidigare flera framgångsrika kunder i regionen såsom ABB och Arcelor Mittal, samt automatiserar ett antal centrala och regionala servicecenters för olika myndigheter. Afrika har blivit allt viktigare för oss under årens lopp med allt från folkräkningsprojekt till automatiska fakturahanteringslösningar, säger Per Åkerberg, VD och koncernchef för ReadSoft.
-Sydafrika är en av de ledande tillväxtekonomierna i världen och ett av medlemsländerna i BRICS. Vår lokala närvaro kommer att sätta ett extra fokus på våra produkter, lösningar och tjänster på denna marknad och vi kommer också att kunna ge våra kunder och partners ett bättre direktstöd, avslutar Per Åkerberg.

Efter att ha öppnat kontoret i Sydafrika har ReadSoft egen verksamhet på sex kontinenter i följande sjutton länder: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Holland, Tyskland, Frankrike, Polen, Spanien, Schweiz, England, USA, Sydafrika, Chile, Brasilien, Malaysia och Australien."

 
« Tillbaka